Вратарят на Борусия Мьонхенгладбах и швейцарския национален отбор по футбол Ян Зомер играе на световното първенство в Русия за трансфер в Ливърпул, пише вестник "Билд".

Зомер се представи великолепно срещу сочения за големия фаворит за титлата Бразилия и помогна на своите да измъкнат престижна точка при равенството 1:1.

Според най-тиражния европейски вестник в Европа Ян е в полезрението на мениджъра на мърсисайдци Юрген Клоп, който е запознат с качествата му още от времето, в което водеше Борусия Дортмунд.

Самият Зомер е свързван с Ливърпул през последните три години, но сега интересът на петкратния европейски клубен шампион изглежда сериозен заради вратарската криза на стадион "Анфийлд".

Лорис Кариус стана за смях с две брутални грешки във финала на Шампионската лига и провали своите срещу Реал Мадрид. Симон Миньоле пък навярно ще бъде разкаран, защото не е сред любимците на Клопо.

Договорът на Зомер с "жребчетата" е до лятото на 2021 година и според изданието цената на вратаря е около 30 милиона евро.