Джъд Тръмп попиля световния шампион по снукър и лидер в световната ранглиста Марк Селби с 6-1 фрейма в четвъртфинален мач на турнира Шампион на шампионите.

Селби започна с приличен халф-сенчри брейк от 53 точки, но той не му беше достатъчен. Неговият противник успя да го обърне след три малки серии и дръпна с 1-0.

Прическата спечели фрагментарен фрейм, но Веселяка от Лестър извоюва третата партия, в която отново преобладаваше битката за позиция. После Тръмп записа два малки брейка в четвъртата част, връщайки си аванса от два фрейма.

В оставащите три партии Селби реализира само 12 точки, докато неговият противник конструира халф-сенчъри брейкове от 68 и 70 точки, а после заключи мача с великолепна стотачка от 119 точки.

Тръмп демонстрира чудесна форма, защото преди това отвя Стивън Магуайър с 4-1 части, постигайки серии от 82, 106, 66 и 89 точки. Селби пък стигна до мача с Тръмп след успех над ветерана Стив Дейвис с 4-1.

На полуфиналите в Ковънтри Прическата ще се изправи срещу победителя от карето Нийл Робъртсън, Али Картър, Рики Уолдън и Марк Алън.

    Снимки: Моник Лимбос