Петкратният световен шампион по снукър Рони О'Съливан разби Марко Фу с 6-0 фрейма на четвъртфиналите на турнира Шампион на шампионите и продължава защитата на титлата си. Интересното е, че Фу е един от най-трудните съперници на Рони в историята, но тази вечер игра доста под равнището си, за разлика от своя противник.

Двубоят започна с малка серия на Ракетата, който успя да надвие Фу в сейфти-битката и отново излезе на масата. Този път британецът конструира страхотен брейк от 75 точки, като дори можеше да постигне и стотачка, но се постави в снукър след перфектно развиване на долепената на страничния борд жълта топка.

О'Съливан продължи да доминира и във втория фрейм реализира изключително качествен халф-сенчъри брейк от 71 точки, завършил с неуспешен плант на три червени топки от трудна позиция.

Фу все пак се събуди и в началото на третия фрейм отбеляза първата си точка в мача - фантастично подрязване на червена топка за горния ляв джоб, но после сбърка елементарен удар за стандартите си.

Рони записа трийсетина точки и сбърка синята, в опит да мине през долната половина на масата. Двамата майстори се вкопчиха в битка за позиция, спечелена от англичанина. Той записа нов халф-сенчъри брейк, този път от 62 точки, правейки пълно разчистване на масата.

Първата щека на Хонконг постигна брейк от 49 пункта, но се затвори и избра сейфти. Рони намери откриваща червена топка за горния десен джоб и отговори с халф-сенчъри брейк от 61 точки, но се постави в снукър преди разчистването на цветните.

Двамата състезатели се догонваха в заключителната част на фрейма - Фу вкара жълтата с подрязване, Рони отговори с виртуозна дълга зелена и изтеглящ удар, но сбърка кафявата топка. Азиатецът разчисти до розова включително, но не се пласира за черната топка, която решаваше партията. След кратка размяна на защитни удари Марко я заложи за "жълтия" джоб и партията приключи. Така О'Съливан поведе с 4-0 части.

След почивката Рони започна с брейк от 41, но сбърка червена топка за средния десен джоб. Той даде две добри възможности на опонента си, но  Фу така и не успя да вкара червена топка, получавайки наказанието си: пети пореден халф-сенчъри брейк (60 точки) на О'Съливан в мача и смазващ аванс за петкратния световен първенец.

В шестия фрейм Ракетата записа две малки серии, които му бяха напълно достатъчни, за да подпечата победата си. В събота О'Съливан излиза срещу Динг Джънхуей в битка за място на финала.