Нийл Робъртсън е четвъртият полуфиналист на провеждащия се в Ковънтри снукър турнир Шампион на шампионите, след победа с 6-3 над Рики Уолдън.

Срещата започна с халф-сенчъри брейк от 87 точки на Уолдън, но Машината от Мелбърн отвърна с приличен брейк от 64 пункта, с който успя да изравни.

В третата партия световният шампион от 2010 година избухна със стотачка от 134 точки, за да постигне и халф-сенчъри брейк от 53 точки в четвъртата част. Англичанинът обаче реализира две малки серии и успя да измъкне фрейма с 64-53 точки.

След кратката почивка Уолдън заигра много ентусиазирано и постигна два брейка от 45 и 61 точки, благодарение обърна резултата до 3-2 в своя полза. Това обаче се оказа последният фрейм за него в турнира.

До края двамата майстори заложиха на фрагментарни фреймове и борба за позиция на масата. Емблематичен остава седмият фрейм, в който Уолдън пропусна лесна розова за средния десен джоб, при две останали топки на масата. После той направи фаул и подари партията на противника си.

Австралиецът записа серии от 59, 36 и 37 точки до края на мача и успя да измъкне победата. На полуфиналите той ще играе с Джъд Тръмп.

Преди това Робъртсън победи Али Картър с 4-0 на осминафиналите, докато Уолдън стигна до мача с Робъртсън след успех с 4-0 над Марк Алън.

Снимки: Моник Лимбос