Четирикратният световен шампион по снукър Джон Хигинс призна превъзходството на Марк Селби във финала между тях на световното първенство по Шефийлд. Шотландецът водеше с 10-4, но изпусна инициативата и загуби с 15-18 фрейма.

"Смятам, че Марк ще добави още световни титли, без значение дали става дума за една, две, три или четири", коментира Хигинс, който е спечелил 28 ранкинг трофея в кариерата си.

"Той изглежда като претендент за рекорда на Стивън Хендри от 7 световни титли. Като гранит е и срещу него се играе много трудно. Свалям му шапка. Сега остава на Робъртсън, Тръмп и Динг да се борят с него. Със сигурност са гледали финала и това ще ги мотивира да се върнат бързо край тренировъчната маса."

"Марк беше наистина много силен във втория ден от финала. Играе толкова здраво и те държи дълго време извън масата. И когато се върнеш край зеленото сукно, вече си извън ритъм. Натиска те постоянно и аз го поздравявам, той е велик шампион."

"Представих се добре в турнира. Насладих се на играта си и държах нещата под контрол. Даже в края чувствах това, но няколко позиционни удара не се получиха и той ме наказа. Доволен съм, че стигнах до финала. Жалко, че не спечелих титлата, но се гордея с показаното", допълни Хигинс.