Петкратният победител на UK Championship Рони О'Съливан се размина с една от най-големите изненади в историята на турнира, след като победи много трудно Акани Сонгсермсавад с 6-5 фрейма в осминафинален мач от тазгодишното издание на турнира.

Тайландецът демонстрира страхотен снукър и водеше с 2-0, 4-2 и 5-4 части, като имаше възможност да довърши знаменития си противник в десетата партия, в която Ракетата беше изправен пред поражението. Азиатецът записа серии от 74 и 128 точки, срещу брейкове от 121, 98 и 61 за англичанина.

Намиращият се на 84-о място в ранглистата Акани изигра първия си телевизионен мач в турнир от Тройната корона (световното първенство, UK Championship и Мастър), демонстрирайки изключителна успеваемост при вкарване на единични удари. При аванс от 5-4 Акани вкара зелената топка, но за негово съжаление той прати синята топка в отсрещния джоб и върна Ракетата в мача.

"Той заслужаваше да спечели и аз се чувствам така, все едно съм го ограбил. Имах късмет и се радвам, че ще имам още един ден в турнира. Акани е страхотна личност, хубаво момче и се надявам да има фантастична кариера", каза О'Съливан по адрес на 22-годишния си опонент.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/yrRh58tx5B4" frameborder="0" gesture="media" allow="encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Ето и програмата за четвъртфиналите:

Райън Дей - Марк Джойс, петък от 21.00 часа българско време
Шон Мърфи - Марк Кинг, петък от 21.00 часа българско време
Стивън Магуайър - Джо Пери, петък от 15.00 часа българско време
Рони О'Съливан - Мартин Гулд, петък от 15.00 часа българско време