Италианският хегемон Ювентус е платил най-много пари за нови футболисти през летния трансферен прозорец. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова.

"Бианконерите" дадоха 256,9 млн. евро за седем нови попълнения, като почти половината сума е за Кристиано Роналдо. В нея влиза и Дъглас Коста, който беше откупен от Байерн Мюнхен за 40 млн. евро, както и няколко млади футболисти, които бяха преотстъпени. Сред тях е талантът Андреа Фавили", заяви Коларов.

Роналдо обаче не е най-скъпият футболист това лято. "№1 е Килиан Мбапе, който започва втори сезон в ПСЖ. Но първоначално той игра в Париж под наем със задължителна опция за откупуването му. И сега на "Луи II" взеха още 135 млн. евро от сделката", добави гостът.

Той допълни, че за разлика от други години, този път английските клубове не са харчили много за нови футболисти. "Манчестър Сити взе единствено Рияд Мазер. Манчестър Юнайтед също беше много пасивен на прозореца. Това предизвика скандал между мениджъра Жозе Моуриньо и ръководството. Тотнъм пък се превърна в първия клуб във Висшата лига, който не прави нито изходящ, нито входящ трансфер. На Острова изхарчиха с 250 млн. евро по-малко сравнение с миналата година", завърши Коларов.

Вижте видео с целия разговор!