"Манчестър Юнайтед официално уволни мениджъра си Жозе Моуриньо. Специалния ще вземе огромна компенсация от 26,5 млн. евро". Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в ефира на "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

Той поясни, че португалецът е освободен от "Олд Трафорд" заради слаби резултати и най-лошото представяне на "червените дяволи" в цялата им история във Висшата лига.

"Една от основните причини за издънките на отбора е скандалът с най-скъпия футболист на клуба Пол Погба. Той беше привлечен от Ювентус срещу 105 млн. евро, но това не попречи на Моуриньо да се скара с него и да го оставя резерва. За целия си престой в Юнайтед, шефовете купиха десет нови играчи на португалеца за почти 470 млн. евро", добави гостът.

За заместник на Моуриньо беше обявен бившият нападател Оле Гунар Солскяер, който застава на поста до края на сезона.

"И при норвежеца има интересни финансови новини. Юнайтед подписа с него от Мьолде, който ще получи 2 млн. евро за привличането му под наем. При постоянен договор, скандинавският клуб ще вземе още 8 млн. евро. Солскяер ще получи 55 млн. евро за трансфери през януари, което е нищожна сума спрямо бюджета, който получаваше Моуриньо", заяви Коларов.