Френският национал Бенжамен Павар официално ще продължи кариерата си в Байерн Мюнхен. Защитникът ще доиграе сезона в Щутгарт и през лятото ще се премести на "Алианц Арена". Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

Той каза още, че световният шампион с "петлите" се превръща във втория най-скъп входящ трансфер за баварците. "Сделката е на стойност 40 млн. евро с бонусите. За толкова Байерн купи и Хави Мартинес, а най-скъпият им футболист е Корентен Толисо, за когото Олимпик Лион получи 41,5 млн. евро. През лятото мюнхенци най-вероятно ще счупят рекорда си, защото се очаква ветераните Ариен Робен и Франк Рибери да си тръгнат. Сред целите на Байерн са Тимо Вернер и Торган Азар", каза още гостът.

Интересното е, че на фона на останалите европейски грандове, на "Алианц Арена" не хвърлят огромни суми за нови футболисти. "От настоящите шампиони от Топ 5 на първенствата само Байерн и Манчестър Сити не са минали границата от 100 млн. евро. Ювентус, Барселона и ПСЖ вече го сториха, а испанците и французите даже по два пъти. В подобна класация няма как да не разгледаме и Реал Мадрид, който също е купувал футболисти за над 100 млн. евро – Кристиано Роналдо и Гарет Бейл. Ясно е, че в Мюнхен имат финансова мощ за големи сделки, но продължават да се въздържат, защото такава е клубната политика", добави гостът.

Скоро очаквайте видео с целия разговор!