Едно от най-дългоочакваните спортни събития в България наближава. След два дни започва тенис турнирът Sofia Open 2019. Това каза редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

Гостът заяви, че това ще е най-силният турнир до момента в "Арена Армеец", тъй като в него ще участват четирима тенисисти от Топ 20 на световната ранглиста.

"Разбира се, всички погледи са насочени към сензацията от Australian Open Стефанос Циципас. По мои наблюдения, той предизвиква най-голям интерес сред родните фенове. В София ще участват още носителят на три титли от Големия шлем Станислас Вавринка, Гаел Монфис, Фернандо Вердаско и др. Българските представители са Димитър Кузманов и младата ни надежда Адриан Андреев", каза Коларов за надпреварата, която ще се проведе от 3 до 10 февруари.

Относно наградните фондове на Sofia Open 2019, гостът обясни, че тази година сумите не са официално обявени. "През 2017 и 2018 бяха еднакви, въпреки че турнирът имаше различни генерални спонсори. Те са малко завишени спрямо първото му издание от 2016 г. Ако тази година са различни, ще са малко по-високи от показаните в таблицата", каза още Коларов.

Той обърна внимания и сензацията в ските Алберт Попов. Българинът прави истински фурор и през седмицата записа рекордно класиране за Световната купа, след като даде 6-то време в Шладминг.

"Само това състезание му донесе малко над 5 хиляди швейцарски франка. През сезона е спечелил почти 12 хил. франка, благодарение на отличните си резултати. Следващото му спускане е този уикенд в Германия, после предстои състезание в Швеция, след което идва ред и на Банско. Дано успее да подобри постижението си", каза още Коларов.

Според него сравненията с легендата Петър Попангелов не са удачни, тъй като двамата се състезават в различни епохи. "Никога не съм обичал подобни неща. Знаем, Петър Попангелов 37 пъти се е класирал в Топ 10, има едно първо място и дано Алберт Попов го задмине по успехи", завърши гостът.

Вижте тук видео с целия разговор! В него ще научите интересни новини около предстоящия финал в Супербоул между Ню Инглънд и Лос Анджелис рамс, трансфера на Кирил Десподов от ЦСКА в Каляри и др.