Вечното дерби между Левски и ЦСКА отново не мина без глоби от страна на Дисциплинарната комисия (ДК) към БФС. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

След последния сблъсък "червените" бяха санкционирани общо с 9300 лева, отделно трябва да заплатят нанесените щети от феновете им на националния стадион.

"За последните 4 дербита в Първа лига двата клуба са глобявани с горе-долу еднакви суми. 18,300 лв. за Левски и 21,200 лв. за ЦСКА. Те бяха наказани най-малко след дербито на 15 май, когато първенството беше решено, "сините" тъкмо бяха загубили финала за Купата от Славия и логично почти нямаше фенове по трибуните", заяви гостът.

Той припомни и скандален случай, след който Левски беше глобен жестоко. "На сблъсъка на 18 април, завършил 2:2, ултрасите на "сините" раниха двама полицаи с бомбички. Това деяние им донесе глоба от 4000 лв. и един мач без публика, което позволи на следващия двубой с ЦСКА да има фенове. Общо тогава Левски плати към БФС 10,300 лв. Най-честите санкции са за използване на пиротехника и расистки обиди", обясни гостът.

Той каза още, че има случаи, в които ДК към БФС санкционира и футболисти. "През есента Давид Яблонски олекна с 3000 лв., след като обиди ЦСКА след дербито. Бившата звезда на "червените" Фернандо Каранга се раздели с 6000 лв. преди година. Той отнесе две глоби от по 3000 лв. за жест, който показва рязане на глава и надуваем пенис, който размаха пред "сините" привърженици", припомни Коларов.

Вижте видео с целия разговор. В него гостът говори и за най-големите изходящи трансфери на чужденци от ЦСКА. Поводът е продажбата на Мауридес в китайския Чангчун Ятай.