През последните дни имаше множество изследвания относно колосалните суми, които се излизат във футбола. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

Той се позова на Swiss Ramble, откъдето обявиха, че 18 клуба от английската Висша лига намират място в Топ 20 по отношение на приходи от телевизионни права за изминалия сезон.

"Единствено Барселона и Реал Мадрид разбиват статуквото. Безспорният №1 в класацията е Ливърпул. Куриозното е, че най-слабият тим в елита на Англия за миналия сезон – Хъдърсфийлд, изпреварва водещи сили на Стария континент като Байерн Мюнхен, Ювентус, Атлетико Мадрид и др", заяви Коларов.

В същото време La Gazzetta dello Sport направи традиционния си анализ за заплати в Серия "А". "Едва ли за някого е изненада, че Кристиано Роналдо е лидер по този показател. След него се нареждат две нови за калчото имена – Матайс де Лихт и Ромелу Лукаку. В Топ 5 Ювентус има четирима представители. При треньорите №1 е Антонио Конте. Неговото годишно възнаграждение е повече, отколкото заплатите на Маурицио Сари и Карло Анчелоти, взети заедно", каза още Коларов.

Той говори още за прогреса на Григор Димитров и точките, които българинът има да защитава до края на сезона. Не пропусна да коментира и световното първенство по баскетбол, където САЩ изненадващо отпадна още на 1/4-финалите.

Вижте видео с целия разговор!