Манчестър Юнайтед приема Ливърпул в голямото дерби на английския футбол. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

Той каза, че двата отбора се намират в коренно различни позиции преди сблъсъка на "Олд Трафорд". "Кризата при "Червените дяволи" се задълбочава с всеки изминал сезон, докато мърсисайдци летят и са се устремили към първа титла от 1990 г. Възпитаниците на Оле Гунар Солскяер са на два точки от зоната на изпадащите, докато футболистите на Юрген Клоп са лидери с пълен актив от 24 т. И това при положение, че за последните пет сезона Юнайтед плати доста повече пари за нови футболисти", заяви Коларов.

Вижте пълното класиране във Висшата лига

Проучването му показа, че на "Театъра на мечтите" са хвърлили малко над 780 милиона евро за входяща селекция от 2015 г. насам. "Пол Погба, Антони Марсиал, Хари Магуайър, списъкът е много дълъг. И имената на първите двама често са свързвани с напускане. За същия период Ливърпул взе играчи за 564 млн. евро. Отличават се имената на Алисон, Върджил ван Дайк, Мохамед Салах, Садио Мане, Роберто Фирмино. И именно всички те образуват настоящето ядро на състава. Всичко това показва, че на "Анфийлд" имат далеч по-печеливша формула при селекцията. За отбелязване е, че миналото лято мърсисайдци взеха един играч за 1,9 млн. евро. Това е младият холандски талант Сеп ван ден Берг, който е на 17 години", каза още Коларов.

В последните пет сезона обаче Ливърпул играе трудно на "Олд Трафорд". "За този период Юнайтед спечели три от дербитата, две завършиха наравно. И според мен миналогодишното реми 0:0 коства титлата на Ливърпул за сметка на Манчестър Сити, защото "гражданите" спечелиха гостуването си на този стадион", заяви Коларов.

Припомняме, че през миналия сезон Сити завърши с 98 точки, докато Ливърпул с 97.

Вижте видео с целия разговор. В него гостът говори и за драмите в българския футбол!