Хокеистите на Питсбърг изминаха половината път до Купа Стенли, след като надвиха Сан Хосе и във второто си домакинство, този път с 2:1 след продължение. 

Така Пингвините вече водят с 2-0 в серията и ще бъдат уверени преди двете си поредни гостувания в Калифорния. В историята 89% от отборите (44 от 49), които са спечелили първите си две домакинства за Купа Стенли у дома, след това са триумфирали и с трофея, което е добра новина за Питсбърг. 

И този път домакините имаха игрово предимство, макар че то не бе чак толкова ясно изразено, както в превишния двубой. Фил Кесъл има им даде аванс във втората третина, но малко повече от 4 минути преди края на третата част, Джъстин Браун изравни за Акулите и така се стигна до продължение. 

Ключовият момент в него дойде след малко повече от 2 минути и половина игра. Капитанът Сидни Кросби спечели була и отклони шайбата към Крис Летанг. Той подаде хитро към свободния Конър Шиъри и новобранецът с китков удар преодоля Мартин Джоунс, за да донесе втория триумф на отбора си. 

Вратарят Мат Мъри спаси 21 от отправените към вратата му 22 удара и за пореден път бе изключително солиден под рамката за Питсбърг. Играчите на Сан Хосе за първи път изостават с такава разлика в плейофите през този сезон и със сигурност ще се опитат да отговорят на предизвикателството.