Хокеистите на Питсбърг са само на победа от четвъртата купа Стенли в историята си. Тази нощ Пингвините победиха Сан Хосе с 3:1 като гости и поведоха с 3-1 във финалната серия на НХЛ. Те ще бъдат домакини в мач №5 и ще могат да спечелят трофея у дома. 

Вратарят Мат Мъри се отчете с 23 спасени удара, като бе подпомогнат от много солидни действия на защитата, която за дълги периоди от мача не допускаше да бъде притесняван. 

Йън Коул и Евгени Малкин вкараха по една шайба за гостите в първите две третини, като и при двата гола асистенция записа Фил Кесъл, който вече има 21 точки в 22 мача в плейофите. Голът на руснака бе при пауърплей, като той записа и пас за първото попадение за своя тим. 

В третата част Мъри имаше няколко ключови изяви преди с малко късмет Мелкер Карлсон да успее да върне итригата и да вкара за Акулите. Малко повече от 2 минути преди края обаче, Ерик Фер преодоля Мартин Джоунс за трети път и гарантира успеха. 

Нито един тим от 1942-а година не е наваксвал изоставане от 1-3 във финална серия, така че задачата пред Сан Хосе изглежда доста трудна. Тогава това направи Торонто срещу Детройт.