Хокеистите на Питсбърг ще почакат малко преди да ликуват с Купа Стенли. Тази нощ Сан Хосе удари Пингуинс с 4:2 в тяхната зала и намали пасива си в серията на 2-3 победи. Акулите ще приемат съперника в мач №6 и със сигурност ще бъдат вдъхновени. 

Основната причина за успеха на калифорнийци бе вратарят им Мартин Джоунс, който бе изключителен. Той отрази 44 удара към вратата си и бе преодолян само на два пъти, като във втората и третата третина не допусна попадение. 

„Не мога да го обясня. Просто се чувствах добре. Момчетата също помогнаха с играта си в защита, а и имахме късмет в някои ситуации“ сподели скромно героят за Сан Хосе. 

В същото време играчите на Сан Хосе в нападание показаха изключителна ефективност, след като нанизаха 4 шайби при едва 22 точни изстрела. Логън Кутюр се отчете с гол и 2 асистенции, а по веднъж вкараха Брент Бърнс, Мелкер Карлсон и Джо Павелски. 

Те дръпнаха с 2:0 още преди да се изминали 3 минути игра и смълчаха ентусиазираните фенове на домакините. Само че радостта на гостите бе кратка. Евгени Малкин върна един гол при пауърплей, а 22 секунди след това Карл Хагелин изравни. От началото на мача бяха изминали 5 минути и 6 секунди. 

Карлсон обаче вкара за 3:2 още преди края на периода след не особено убедителна намеса на вратаря Мат Мъри, след което Джоунс заключи вратата си. В края Павелски вкара на празна врата, за да оформи крайния резултат.