На 30 януари (вторник) от 18:00 часа в Централния военен клуб ще се състои церемонията по награждаването на най-успешните спортисти от Обединени спортни клубове ЦСКА през 2017 година, съобщават от клуба.

Новината бе обявена от председателя на ОСК Георги Калчев на пресконференция, на която присъстваха също и членът на УС на ОСК и УС на клуба по колоездене Георги Кътев, Стоян Вачев - член на УС на ОСК и УС на клуба по шахмат, Васил Илиев - изпълнителен директор на клуба по шахмат, Георги Велинов - треньор на ватерполистите на ЦСКА и Биляна Проданова - треньор в клуба ни по художествена гимнастика.

Всички клубове да дали своите номинации за най-добрите спортисти през изминалата година, но организаторите запазиха в тайна имената на нашите състезатели, които ще бъдат отличени на церемонията.

Домът на армията ще събере отново всички поколения велики шампиони и легенди на червения клуб. Заедно с най-младите армейски спортисти на пищното тържество ще присъстват олимпийските ни шампиони - борци, щангисти, плувци, атлети, боксьори и легендите ни от футбола, волейбола, баскетбола и др. Тази десетилетна традиция, да празнуваме всички заедно, е една от знаменитите бляскави прояви, която демонстрира силния дух и единство на най-великия и титулуван бългаски спортен феномен - ЦСКА.

"Нашите фенове и фенски сдружения са за пример на цяла Европа - те винаги са до нас. Отправям специална покана към тях на празника след седмица", заяви Георги Калчев.

Освен за раздаването на годишните награди, от ОСК разкриха, че вече се подготвят и за предстоящия 70-годишен юбилей на ЦСКА. Мотото, което са избрали за празника, е "Спортът и културата - лице на България".

Всички представители на клубовете изразиха надежда, че предстои по-добре бъдеще за българския спорт.