Ния Христова спечели сребърен медал на Световното първенство по таекуон-до ITF за юноши и девойки в Беларус. Българката взе оспорвания полуфинал с чехкинята Клара Кровярова, след като изоставаше в точките през по-голямата част от срещата. Христова запази спокойствие и изтръгна победата в последните 15 секунди, когато след успешна атака успя да изравни резултата, а след това и да поведе. Във финала обаче Ния отстъпи пред украинката Елисавета Мелникова, която имаше и предимството от това, че игра мач по-малко за деня. 

“Много съм доволна от медала. Имах своите шансове да спечеля и златото, но и това е добре. Все пак съм за първа година при девойките, а украинката беше по-опитна от мен. Щастлива съм от представянето си тази година, преди няколко месеца станах трета на Европейското в Талин, а сега и това сребро”, заяви Ния Христова. 

Прекрасен шанс за медал при юношите старша възраст пропусна европейският шампион Божидар Матов при 69-килограмовите. Пловдивчанинът започна с две експресни победи над чеха Ондрей Постъл (служебно) и аржентинеца Уго Николас. В мач за класиране на полуфиналите Матов отстъпи в равностоен двубой от гръка Фотиос Бузикис, но получи нов шанс като втори в групата. В предстоящия четвъртфинал Матов бе надигран по изключително драматичен начин от друг грък - Димитрис Ниониос. Двамата не се победиха в редовните две части, а в допълнителната отново резултатът бе равен. Секунда преди края рефера даде една наказателна точка на българина, което бе достатъчно за победата на Ниониос. 

Кристиян Ранчов също имаше шансове да преодолее групата си в кат. 51 кг. при юношите старша възраст. Благоевградчанинът бе надигран от руснака Владимир Жуков в оспорван двубой, а победата над казахстанеца Артьом Теребов не бе достатъчна, за да продължи напред.

При юношите младша възраст Даниел Валеов започна с две загуби в кат. 60 кг. от представителя на домакините Никита Володко и от чеха Войчех Копац. В последния си двубой от групата банскалията надигра казахстанеца Сергей Жуйко, но отпадна от надпреварата. При 70-килограмовите Илчо Машев загуби на старта от украинеца Рубен Хрихорян, след което победи индиеца Катхир Елангован. Машев имаше шанс да се класира до четвъртфиналите, но допусна поражение от казахстанец Айдос Бараузов в последните секунди.