Филаделфия Флайърс спечели дербито на щата Пенсилвания, след като се наложи с 4:2 над Питсбърг Пингуинс като гост в мач от поредния кръг в Националната хокейна лига на САЩ и Канада.

С много важна роля за победата на "летящите" бе вратарят Антони Щоларц, който записа 30 спасявания и първата си победа в НХЛ от 2016 година насам.

Срещата не започна добре за вратаря на Филаделфия, който допусна гол още в 39-ата секунда на двубоя след изстрел на Сидни Кросби. Пет минути по-късно Травис Конечни възстанови равенството, но Питсбърг отново поведе в началото на втората част чрез Райли Шийхан. Минута след това капитанът на Филаделфия Клод Жиру изравни за 2:2.

Решителният момент в мача дойде 51 секунди след началото на третия период, когато в числено намален състав гостите стигнаха до трети гол чрез Дейл Уайз, а трета асистенция в мача записа бранителят Андрю МакДоналд.

До края на срещата домакините от Питсбърг потърсиха изравняването, но вместо това допуснаха нов гол в заключителните секунди, а негов автор бе чехът Якуб Ворачек. В "ТД Гардън" в Бостън домакините от Брюинс отстъпиха с 2:4 пред тима на Детройт Ред Уингс.

"Червените криле" се възползваха максимално от силния мач на вратаря си Джими Хауърд, който спаси 38 шайби към вратата си, и от този на Густав Найквист, който завърши с гол и две асистенции.

Бостън поведе в мача в първата третина чрез Дейвид Бакес, но с попадения на Тайлър Бертуци и Дилан Ларкин през втората Детройт осъществи пълен обрат.

В началото на третата третина Райън Донато бе точен за 2:2, но гостите отговориха с нови две попадения на сметката си чрез Франс Нилсен и Густав Найквист, с които бе оформен и крайният резултат.

Роденият в България руски вратар на Ню Йорк Рейнджърс Александър Георгиев направи 36 спасявания, но и те не бяха достатъчни, за да бъде избегната загубата с 2:5 от Монреал като гост.

"Канейдиънс" имаха тотално превъзходство през целия мач и можеха да се поздравят и с много по-убедителен успех, ако не бяха намесите на Георгиев.

С два гола на Ший Уебър и два на Артури Лехтонен Монреал поведе с 4:0 още до 26-ата минита на мача. Последваха няколко силни минути за гостите от Ню Йорк, които ги използваха, за да съкратят пасива си до 2:4 с голове на Джими Весей и Райън Стром, но това бе всичко, на което бяха способни "рейнджърите".

До края на срещата Монреал не допусна повече грешки и дори стигна до пети гол чрез Томаш Татар в средата на третия период.