Лос Анджелис победи носителя на купа "Стенли" Чикаго с 6:3 в среща от редовния сезон в Националната хокейна лига (НХЛ) на САЩ и Канада.

35-годишният Иля Ковалчук се отличи с гол и асистенция за близо 15 минути. Две попадения за домакините реализира Дъстин Браун, а по едно добавиха Шон Уокър, Адриан Кемпе и Брендън Липсич.

За Чикаго се разписаха на два пъти Брендън Перлини и веднъж Конър Мърфи. Лос Анджелис прекъсна серията си от 10 поредни загуби в Лигата. Тимът заема последното място в Западната конференция с 56 точки от 65 мача. Чикаго е на 11-а позиция с 63 точки от 65 мача.

Лидерът в НХЛ Тампа Бей разгроми гостуващия Отава с 5:1 и записа 50-а победа. Домакините стигнаха до успеха с голове на Виктор Хедман, Райън МакДона, Ерик Чернак, Никита Кучеров и Михаил Сергачов.

Кучеров, който е лидер при голмайсторите за сезона, добави и асистенция. Той вече има 75 асистенции и стана първият играч след Хенрик Седин през 2010/2011, който стига до този брой за една кампания.

За Отава точен беше Антъни Дюклер в 10-ата минута, а "сенаторите" допуснаха седмо поредно поражение. Вратарят на Тампа Бей Андрей Василевски отрази 36 удара и записа 30-а си победа.

Тампа Бей записа 50-а победа за сезона и има 104 точки в 66 мача, заемайки лидерската позиция. Клубът изравни рекорда в НХЛ от 50 успеха на Детройт от сезон 1995/1996. Тогава Детройт постигна рекорд от победи в рамките на една кампания - 62.

Отава е на последно място в Източната конференция с 49 точки от 65 мача. Себастиан Ахо отбеляза гол 1:46 минута на продължението и донесе успеха на Каролина срещу Флорида с 4:3.

С попадение на Брад Марчанд при числено превъзходство Бостън победи Ню Джърси с 1:0. Торонто разгроми Бъфало с 5:2, а Джон Таварес се отличи с гол и две асистенции.

Питсбърг спечели убедително като гост на Монреал с 5:1. За победителите Джейк Генцел записа два гола и две асистенции. С хеттрик на Джейми Бен Далас победи Сейнт Луис като гост с 4:1.