"Аз имам една цел и тя е да стана световен шампион", написа във "Фейсбук" българският професионален боксьор в тежка категория Кубрат Пулев след решението на Спортната комисия на Калифорния да остави замразени състезателните му права за територията на щата за срок от 4 месеца. Поводът е целувката, с която той сложи край на интервюто си пред работещата на свободна практика като репортер към регионалния сайт "Вегас Спортс Дейли" Дженифър Равало на 23 март, непосредствено след драматичната победа с нокаут в седми рунд над румънеца Богдан Дину.

Лицензът на българския боксьор твърде вероятно да бъде възстановен още на 22 юли, когато комисията отново го вика за повторно изслушване. Това означава, че наказанието, което към момента тече от датата на мача с Дину от 23 март до 23 септември, може да се приема за временно и съществува реална възможност да бъде значително редуцирано.

Равало, по-известна отвъд океана като Кралицата на голото суши заради бизнеса си с украсяване на голи женски тела с традиционната японска храна на публични мероприятия, прие целувката с възторг пред камерата, след което качи клипчето в youtube.com и дори отпразнува триумфа над румънеца в компанията на приятели на братя Пулеви в Лас Вегас. Ден по-късно дамата обвини Кубрат Пулев в сексуален тормоз.

Пулев бе изслушан от Спортната комисия на щата Калифорния, където потвърди под клетва за интереса на г-ца Равало към неговото афтърпарти в деня преди самия двубой. Нещо повече. Той обяви, че в нощта след мача, по време на празненството, журналистката няколко пъти е търсела близост с него като дори го е целунала и го е накарала да се почувства неудобно.

Факт, за който защитата на българина разполага с видео доказателство, предоставено от камерите в лобито на хотела. Кубрат обаче се извини на Дженифър и пред заседателите като призна, че е сбъркал с постъпката си. За разлика от него, Джени Суши предпочете да мълчи и да не отговори на повече от половината зададени й въпроси. Тя каза и че не си спомня да е целувала Кубрат в нощта след мача.

"Г-ца Равало каза неща, които не отговарят на истината. Думите й на няколко пъти предизвикаха смях в залата в хора, които бяха свидетели на поведението й и на случилото се в часовете след мача. Аз обаче приемам решението на комисията. Отнасям се с респект към заседателите. Това, през което минавам в момента е част от пътя, който трябва да извървя", коментира Пулев, който остава на американска земя, за да се подготвя за следващия си мач, който се очаква да бъде в началото на есента.

Комисията го задължи да мине курс срещу сексуален тормоз и му наложи глоба в размер на 2500 долара. "Нямам представа какво представлява този курс. Знам, че е под формата на тестове, в рамките на 45 дни. За мен няма никакъв проблем да го направя", допълни боксьорът, който е официален претендент за световната титла в тежка категория на IBF.

Според законите на щата Калифорния целувката сама по себе си не е акт на сексуален тормоз. Освен ако е видимо нежелана от получателя й, или ако не е придружена с последващи действия като докосване на интимни части. Именно поради тази причина Дженифър Равало добавя към своите обвинения към Пулев и твърдението, че той я е хванал за задните части. Българинът отрече това категорично под клетва в заседателната зала.

"Не съм хващал г-ца Равало за дупето. Тя подходи агресивно в минутите преди самото интервю и настояваше да говорим. Влязох в шатрата, там беше и съблекалнята ми. Тя ме последва. Помолих я просто да бъдат няколко въпроса. Моят английски е много лош и почти не я разбирах. Целунах я в изблик на еуфория, бях в много приповдигнато настроение след този мач, който почти бях загубил".

"Чувствах се като човек, приел наркотични вещества. Не знам как да го обясня. А това, което се случи след целувката бе, че се прегърнахме. Съвсем приятелски. И толкова. Тя беше изключително щастлива и отново попита за партито. Помолих я вече да напусне съблекалнята, защото исках да се приготвям, трябваше да реша и дали да шият аркадата ми, защото черепът ми се виждаше".

"За мен най-важно е да мога да тренирам и да се подготвям за всичко онова, което ми предстои на ринга. Знам, че няма да е лесно и никога не е било лесно, но такива неща се случват в кариерата на всеки спортист. В този случай виновникът съм аз и приемам всички отправени към мен критики. Самият аз винаги съм бил критичен към себе си. И сега също съм критичен към себе си, но преодоляването на подобни трудности ме прави по-силен. Благодаря на всички хора, които през цялото време ме подкрепяха. Тяхната подкрепа е много важна за мен", каза още Пулев след края на изслушването.