Стотици каратисти от 28 държави ще пристигнат в България, за да се включат в най-големия международен тренировъчен лагер по карате киокушин. Той ще се проведе за 13-та поредна година и се организира от Българската карате киокушин федерация и Световния киокушин съюз (KWU). И този път домакин ще бъде черноморският курорт Камчия. 

Лагерът започва на 30 юни, когато ще пристигнат всички отбори, и ще продължи до 7 юли включително. До момента близо 1600 бойци и треньори са се регистрирали за участие.

В рамките на една седмица състезателите ще могат да повишат нивото на майсторството си, треньорите - своята квалификация, а на 02.07. ще се проведе и голямото събитие за този лагер – Първата Световна купа на KWU по киокушин за юноши, девойки и кадети в три възрастови групи (14-15 години, 16-17 години и 18-21 години).

За пръв път в рамките на тренировъчния лагер в Камчия ще се състои и специално издание на гала вечерите SENSHI. То ще се проведе в по-различен формат от досегашните две гала вечери и ще включва битки по правилата на киокушин, фул контакт, на Световния киокушин съюз (KWU). 

Повече подробности за 13-ия тренировъчен лагер по карате киокушин и първото по рода си издание на SENSHI изцяло по правилата на КWU International Professional Legaue очаквайте съвсем скоро.