Вoec.bg ексклузивно ще излъчва НА ЖИВО първата Световна купа по киокушин на KWU "Варна". Състезанието, което се провежда в Камчия, ще продължи през целия ден, а участие в него ще вземат 428 каратеки от 18 държави.

Организатор на събитието е Българска Карате Киокушин Федерация и Световния киокушин съюз. На четири татамита ще се бият юноши, девойки и кадети в три възрастови групи – 14-15 години, 16-17 години и 18-21 години, като Boec.BG ще излъчва на живо сблъсъците при 18 – 21-годишните.

България ще бъде представена от 60 участници. Спецални гости на Световна купа "Варна" на KWU са легендарните бойци Семи Шилт и Петер Артс. Двамата пристигнаха в България специално за да се включат в 13-ия Международен лагер по карате киокушин, в рамките на който се провежда и турнирът. Лагерът беше официално открит вчера с открита тренировка, по време на която стотици участници посрещнаха Джулай морнинг.

Срещите от първата Световна купа "Варна" на KWU може да проследите на живо по www.boec.bg, както на уебсайта на Световния киокушин съюз – www.kwunion.com.