Мачът за титлата на IBF между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа може да се проведе пред празни трибуни, ако ситуацията с коронавируса продължи да не позволява струпване на хора на едно място. Идеята е на промоутъра на Кобрата - Джон Уърт, но британците едва ли ще се съгласят да загубят милиони от билети.

Първоначално двете страни се договориха срещата да се проведе на 20 юни, но заради пандемията от коронавирус в световен мащаб, тя беше отложена. Според щаба на британеца, нова дата все още няма, докато Пулев спомена, че мачът може да се проведе на 25 юли.

"Все още по стадионите в Европа се играе футбол, Световната федерация по кеч проведе битките си за телевизионни зрители, в Германия планират подновяване на сезона, в бейзболната лига обсъждат промяна, за да започнат да играят".

"Хората имат нужда от забавление и конкретно от спорт, който беше замразен твърде дълго. От COVID-19 може да вдигнете температура, но ще полудеете, ако не се грижите за психичното си здраве. Спортът е много важен за обществото, защото разсейва хората от вируса", заяви Уърт, цитиран от Блиц.

"Безопасността е приоритет номер 1, но сега мъжете ще изпъкнат пред момчетата. Не можем да оставим страхът да ни завземе. 15-минутният бърз тест за коронавирус ще бъде достъпен скоро, както и тестовете за антитела. Няма как да тестваме 70 000 души на стадиона, но около 100, които са нужни за създаване на първокласен телевизионен продукт, като мач за световната титла в тежка категория, е напълно възможно", добави той.