Всички футболисти в националния отбор на Сенегал прекрасно разбират значението на първия мач на Световното първенство срещу Полша и са добре подготвени за мача, заяви селекционерът им Алиу Сисе. Сенегал играе във вторник на стадион Спартак в руската столица срещу Левандовски и сънародниците му.

"За мене е голяма чест да бъда на Световното първенство в качеството на старши треньор и аз се радвам на този момент. Да, аз съм единственият чернокож треньор на турнира, но цветът на кожата не играе никаква роля. Ние сме добре подготвени за мача с Полша, прекрасно разбираме значението на този мач. Нашият отбор не е само Садио Мане. Разбира се, той е лидерът и може да даде много на отбора, а също така помага и на треньорския щаб, разказа Алиу Сисе.

"Той (Садио Мане) е уникален, защото вкара 20 гола за Ливърпул, и няма защитник, който да го опази. Но и Садио е подчинен на колектива. Той може да направи разликата във всеки един момент със свой дрибъл или пас.

Самият Сисе беше капитан на отбора от 2002-а година, който победи Франция в мача на откриването тогава.

"Полша има някои много добри индивидуалности, но и сериозни пропуски в защитата. Именно от тези слабости смятаме да се възползваме, допълни специалистът. "Нямаме комплекси, бъдете сигурни." Капитанът на тима на Сенегал Шейх Куяте също изглежда оптимист и не се плаши от противника.

"Много работихме в последните две седмици. Треньорът беше много взискателен. А да играя на Световно първенство беше моя детска мечта, която вече е на път да се реализира. Сега вече ще играем за нашия народ. Ще се постараем да направим добри мачове и да ощастливим целия сенегалски народ.

"Виждате какви отбори са тук, на Световното първенство. Ние също имаме интересни съперници като Полша и Колумбия, но ние също не сме за подценяване, добави още халфът на Уест Хям.

Сенегал ще бъде без традиционния си краен защитник Салиу Сис, който се контузи. Той отпадна от Световното първенство заради травма на глезена и празното място беше допълнено от Адама Мбенгуе. Всички останали са на разположение за първата среща от Мондиала.