Полузащитникът на испанския национален отбор Иско заяви, че след победата над Иран шансовете на иберийците за класиране на осминафиналите на Мондиал 2018 са се повишили значително.

"Доволен съм от ситуацията в нашата група. Имаме 4 точки и шансовете ни да продължим напред са доста добри. Срещу Иран беше доста трудно, но най-важното е, че победихме. Този отбор на Испания ми харесва. Чувствам се превъзходно", коментира Иско. 

Испания и Португалия са лидери в групата с по 4 точки и еднаква голова разлика от по 4:3, а Иран е трети с 3 точки. Възпитаниците на Фернандо Йеро се нуждаят от равенство в последната си среща в групата срещу Мароко, който е без актив и беше отпадна от надпреварата, но победата е задължителна, ако искат да завършат на първо място.

"Най-важното е, че взехме трите точки (срещу Иран). Положението ни беше сложно, защото Португалия вече беше спечелил в ранния мач, а това донесе допълнително напрежение. Имаме още една среща и трябва да подходим максимално концентрирано. Нуждаем се от още един позитивен резултат. Съперникът няма какво да губи и ще играе по-освободено", заяви халфът Серхио Бускетс.