Защитникът на Хърватия Деян Ловрен остана много доволен от историческата победа с 3:0 над Аржентина в мач от група "D" на световното първенство. С успеха "шахматистите" се осигуриха участие на 1/8-финалите, докато Лео Меси и компания се надяват на чудо, за да продължат във фазата на елиминациите.


"Това е голяма победа и повод за гордост в Хърватия. От началото на турнира показваме своята сила и затова този успех е заслужен. Искаме да спечелим първото място в групата. Разбира се, че уважаваме Меси. Той е най-великият играч в света. Но може да бъде спрян. Не се изправихме срещу един футболист, а играхме като едно цяло", каза Ловрен.

"Най-голямото удоволствие е да играеш за националния отбор, за всички хървати по света. Ние бяхме по-добри и заслужено спечелихме. Сега не трябва да губим концентрация. Трябва да починем и да продължим в това темпо. Аржентина трябва да покаже максимума си в следващия мач, за да премине групата. Нашата цел беше да се класираме за следващата фаза и ние я постигнахме", заяви пък Шиме Връсалко.

"Победата ни срещу един от фаворитите в турнира е закономерна. Имаме 6 точки след първите си два мача и продължаваме напред. Аз малко играя, но останалите играчи се справят отлично. Трябва да чакам своя шанс, щастлив съм в отбора. Представял ли съм си, че ще спечелим с 3:0? Разбира се, защото ние сме по-добър отбор от тях. Всичко е просто. Знаехме, че ще бъдат нервни след равенството срещу Исландия, чакахме своя шанс и успяхме да открием резултата, а след това вкарахме още два гола", добави Ведран Чорлука.