Галерия

Мексиканският футболен фен Хавиер, чието картонено копие приятелите му донесоха на Световното първенство в Русия, вече лично пристига за мачовете на своя национален отбор. Младежът преди не беше пуснат от съпругата си да бъде част от агитката, но след като историята придоби сериозна популярност по медиите и в социалните мрежи, тя е склонила да му даде свобода за мачовете.

Приятелите на Хавиер решиха да покажат, че макар и тялом да си е у дома, духом е част от тяхната група. Те помъкнаха картонен макет на Хавиер, който водят навсякъде с тях- купуват му билети за мачовете, поръчват му бира и храна в заведенията.

"Приятелите ми ме чакаха. Направиха мое картонено копие и го носеха навсякъде със себе си. Жена ми видя, че е по-добре да не ми прави проблеми и ме пусна. Вече съм в Русия, включвам се в агитката за мача с Швеция, заяви Хавиер.

Един от близките другари на въпросния Хавиер е шокиран от развоя на събитията и заяви пред вестник Известия: Ние просто искахме да го развеселим, за да не тъгува, че не е на Световното първенство. Хавиер обича футбола, но не можа да тръгне с нас, беше просто шега от наша страна. Никой не е очаквал, че ще се вдигне такъв шум и ще станем медийни герои.

Снимки: Facebook.com/IngueSuMatrushk