Иран – Португалия, мач от група "В" на световното първенство, ст.: "Мордовия Арена", Саранск, начало: 21.00 часа наше време

Вероятни състави:

Иран: Бейранванд, Резаеян, Хосейни, Пуралиганджи, Сафи, Джаханбакш, Ебрахими, Езатолахи, Амири, Ансарифард, Азмун
Селекционер: Карлош Кейрош

Португалия: Патрисио, Герейро, Фонте, Пепе, Седрик, Фернандеш, Карвальо, Моутиньо, Силва, Гедеш, Роналдо
Селекционер: Фернандо Сантош

Съдия: Енрике Касерес (Парагвай)

Прогноза на Gol.bg:

Ситуацията в групата е доста заплетена. Иран изненадващо може да продължи напред, но това минава през задължителна победа над Португалия на Кристиано Роналдо.

В двата мача до момента възпитаниците на Карлош Кейрош демонстрираха здрава защита и игра на контри. Сега обаче те са в по-различна ситуация и им се налага да атакуват, защото не ги устройва нищо друго, освен успех.

Португалия има точка преднина пред Иран и равенството ще свърши работа. Тук 1-то място в групата няма толкова голямо значение, защото противниците на 1/8-финалите ще са все силни отбори – домакинът Русия или Уругвай със здрава защита и Луис Суарес и Единсон Кавани в предни позиции.

До момента Роналдо мъкне страната си на гръб на Мондиал 2018 и всички голове за отбора са негово дело – хеттрикът срещу Испания за 3:3 и за 1:0 над Мароко. Европейците имат положителна статистика срещу азиатски противници – 7 победи, 1 равенство и 1 загуба, като два от успехите са именно срещу Иран. За последно те играха помежду си на световното в Германия през 2006 г. и с голове през второто полувреме на Деко и Кристиано от дузпа, Португалия спечели с 2:0.

Европейският първенец определено е сочен за фаворит и също ще заложи на контри, а в предни позиции ще се разчита на Роналдо. Тактика, използвана от шампионата на Стария континент. Иран е изправен пред много трудна мисия и нашата прогноза, е че няма да успее да я изпълни.

Прогноза: Иран – Португалия 0:2