Швеция - Англия, мач от четвъртфиналите на световното първенство по футбол в Русия, стадион "Самара Арена", Самара, съдия Бьорн Кайперс, днес от 17:00 часа българско време

Вероятни състави:

Швеция: Олсен, Крафт, Линдельоф, Гранквист, Аугустинсон, Клаесон, Ларсон, Екдал, Форсберг, Берг, Тойвонен

Англия: Пикфорд, Уокър, Стоунс, Магуайър, Трипиър, Деле Али, Хендерсън, Лингард, Йънг, Стърлинг, Кейн

Прогнозата на Gol.bg:

Швеция и Англия се сблъскват в ожесточен четвъртфинал на Мондиал 2018. Победителят влезе в битката за медалите, което не се е случвало от началото на 90-те. Шведите играха за последно на полуфинал на световното САЩ-94, където се класираха на трето място.

За Англия това се случи 4 години по-рано на мондиала в Италия-90, където Трите лъва останаха четвърти в света. Сега и в двата лагера мечтаят за нещо повече в Русия.

В исторически план двата отбора са играли 23 пъти, като всеки има по 9 победи, а 5 двубоя са завършвали наравно. Последният им сблъсък бе от 2012 г. в приятелски мач - Швеция победи 4:2 с четири гола на Златан Ибрахимович, който вече не е част от националния отбор.

И двата отбора стигнаха до тази фаза с много битка - Швеция надви с 1:0 над Швейцария, докато Англия спечели рулетката на дузпите срещу Колумбия (4:3).

Въпреки по-дългата и измъчена победа, селекционерът на британците Гарет Саутгейт няма намерение да прави промени в състава, твърдят медиите на Острова. Тимът отново ще излезе с трима в отбрана и с тандема Кейн-Стърлинг в атака.

При шведите обаче промените са наложителни, тъй като Лустиг е наказан за натрупани жълти картони. На негово място на десния бек ще започне Крафт.

Сред титулярите ще се завърне Ларсон, изтърпял наказание срещу Швейцария. Тактиката на треньора Яне Андерсон обаче няма да се промени - скандинавците ще разчитат на коравата си защита и силните контраатаки.

Според мнозина футболни анализатори сблъсъкът ще е равностоен и трудно предвидим. На преден план излизат отборната игра и физическата сила, а ключови за изхода ще са статичните положения.

Този път едва ли ще видим голово шоу, както в предишни техни сблъсъци. Битката ще е жестока, но англичаните имат с една идея повече футболни аргументи за победата.

Резултат: 0:1