Нападателят на Португалия Кристиано Роналдо, младата звезда на Франция Килиан Мбапе и Хари Кейн от Англия, който стана и голмайстор номер 1, са тримата футболисти с най-много гласове в идеалния отбор на Мондиал 2018 в анкетата на феновете, проведена на сайта на ФИФА.

Въпреки че Португалия отпадна още на осминафинал от Уругвай, Роналдо не губи любовта и уважението на обикновените хора. Хари Кейн и Мбапе се превърнаха в две от най-значимите фигури на завършилото в неделя Световно първенство по футбол. Неговият голям съперник в последните години за световния футболен трон - Лионел Меси, не е селектиран.

Пълната 11-орка, според мнението на запалянковците, изглежда по този начин: Тибо Куртоа (Белгия), Рафаел Варан (Франция), Тиаго Силва (Бразилия), Диего Годин (Уругвай), Марсело (Бразилия), Лука Модрич (Хорватия), Филипе Коутиньо (Бразилия), Кевин Де Бройне (Белгия), Килиан Мбапе (Франция), Хари Кейн (Англия), Кристиано Роналдо (Португалия).

Гласуването започна на 29-и юни и завърши в последния ден на турнира на 15-и юли. До 2010-а година ФИФА сама избираше идеалния отбор на всеки Мондиал. Но започвайки от първенството в Южна Африка, хората от централата в Цюрих решиха да се доверят на мнението на обикновените привърженици.

В гласуването са взели повече от 129 хиляди души- или поне толкова уникални IP-адреса са засечени. Най-много гласове е получил Лука Модрич- капитанът на Хърватия е избран от 65 хиляди души. Модрич беше определен и за най-добър футболист на турнира, след като заведе скромния тим на хърватите в мача за титлата.

Второто място остана за Филипе Коутиньо с 59 хиляди, а трети е Мбапе с 54 хиляди вота от хората. Кристиано Роналдо, който вече е футболист на италианския шампион Ювентус, е на 9-о място с 31 хиляди.