Бившият чешки тенисист Радек Щепанек влезе в треньорския щаб на на сръбската звезда Новак Джокович.

Белградчанинът ще продължи да работи с Андре Агаси в турнирите от Големия шлем, докато 39-годишният Щепанек ще му помага в останалите състезания от календара на АТП.

"Радек е един от най-близките ми приятели в Тура и винаги съм бил впечатлен от неговата решителност, страст и любов към тениса. Той едва наскоро се отказа и има огромен опит и знания, защото е играл на високо ниво толкова много години. Много се радвам, че двамата ще обединим сили и нямам търпение да се състезавам отново с нов екип зад гърба ми", каза 30-годишният Джокович, който има 12 титли от Големия шлем.

Сърбинът отстъпи първото място в световната ранглиста преди година на британеца Анди Мъри, а в последствие се раздели с личния си наставник Борис Бекер и с другите си треньори от щаба.
През юли той получи контузия на лакътя на четвъртфиналите на "Уимбълдън" и оттогава не е играл, заради което изпадна от топ 10.

Щепанек е достигал до осмото място в света на сингъл и помогна на Чехия да спечели две Купи "Дейвис". Той обяви, че прекратява кариерата си в началото на ноември. Чехът е двукратен шампион в турнирите от Шлема на двойки и е бил номер 4 в класацията на АТП при дуетите. Щепанек е и бронзов медалист от Олимпиадата в Рио2016 на смесени двойки Джокович пък трябва да се завърне на корта в края на месеца на демонстративния турнир в Аби Даби.