Още по темата

 

Най-добрият български тенисист Григор Димитров върна лентата с една година назад, за да си припомни епичния петсетов трилър с Рафаел Надал в полуфиналите на Откритото първенство на Австралия през миналия сезон.

"Гледах целия мач на следващия ден и си мислех: "Как загуби този мач?!" Направих всичко както трябва, но той успя да се измъкне с играта си. Научих много от този мач", коментира Гришо петсетовия сблъсък с испанеца, цитиран на официалната страница на Australian Open.

"Завърших годината силно. Физически се чувствах много силен. Това ти помага за добрия старт сега. Годината стартира, така че нека започваме", добави Димитров.

"Ако трябва да бъда честен, не искам да имам каквото и да е (шесто) чувство. Очевидно е, че постигнах някои неща, които винаги съм искал да постигна. Винаги желаех да бъда тенисист от първата петица на световната ранглиста. Постигнах това. Исках да спечеля турнир от сериите "Мастърс 100". Направих и това. Не съм си мечтал, че мога да победя във финалния Мастърс в зала "О2" в Лондон, но постигнах и това", заяви хасковлията пред репортерите в Мелбърн.

Той призна, че чувството да бъде поставен под номер 3 в схемата е съвсем различно.

"Това не значи абсолютно нищо. Разбира се, щастлив съм и много се вълнувам заради това, което направих. Очевидно е, че имам очаквания към себе си. Искам да дам най-доброто", каза още Григор Димитров, който ще играе с квалификант в първия кръг от Откритото първенство на Австралия.