Осемкратният шампион Роджър Федерер (Швейцария) се класира за 16-и път за четвъртфиналите на Откритото първенство на Великобритания по тенис.

Поставеният под номер 1 и защитаващ титлата си от миналия сезон Федерер надделя с 6:0, 7:5, 6:4 над 22-ия в схемата французин Адриан Манарино и продължи серията си на 32 поредни спечелени гейма на "Уимбълдън".

36-годишният швейцарец пласира 12 аса и не допусна пробив. Той направи общо 43 печеливши удара срещу едва 18 на съперника. 

Федерер взе безапелационно първия сет, а след това реализира късни брейкове в следващите две части, за да триумфира след 105 минути игра.

"Започнах много силно, докато той имаше проблеми да навлезе в ритъм. Вторият сет беше по-труден. Създадох доста точки за пробив, но не успявах да ги реализирам. Може би ключовият момент беше в първия гейм в него, който той успя да го обърне от 0:40".

"Все пак съм доволен от представянето си и се радвам, че успях да спечеля мача в последователни сетове", каза Федерер, който за рекорден 53-и път достигна до четвъртфиналите в турнирите от Големия шлем.