Шампионката от Откритото първенство на САЩ при жените Слоун Стивънс се класира за четвъртфинал на тенис-турнира Роджърс Къп в Торонто, след като отстрани Карла Суарес Наваро с 6:2, 7:5. След като Суарес се върна в мача във втория сет и изравни от 1:5 до 5:5, Стивънс веднага отговори с пробив и поведе с 6:5, след което спечели мача с четири поредни точки.

25-годишната Стивънс, която е номер 3 в света, сдпечели титлата на твърди кортове в Маями през март и загуБи финала на Ролан Гарос от Симона Халеп. На четвъртфинала в Торонто тази нощ тя ще срещне Анастасия Севастова от Латвия, която победи Юлия Гьоргес (Германия) с 6:3, 7:6 (2). 19-ата в ранглистата Севастова миналия месец победи в Букурещ.

Номер 1 в схемата Симона Халеп се справи с 6:2, 6:2 с 13-ата Винъс Уилямс и ще играе на четвъртфинал срещу Каролин Гарсия (Франция), която пък отстрани Мария Шарапова с 6:3, 6:2. Австралийката Ашли Барти победи Ализе Корне (Франция) със 7:6 (3), 6:4. Елена Свитолина от Украйна, номер 5 в решетката и защитаваща титлата си от миналата година, също отива на четвъртфинал. Свитолина победи Йоана Конта от Великобритания с 6:3, 6:4 и ще играе с белгийката Елизе Мертенс.