Гръцката сензация в тениса Стефанос Циципас влезе в историята, след като взе скалпа на още един играч от топ 10 на турнира в Торонто от сериите Мастърс 1000. 

Младокът победи Кевин Андерсън с 6-7, 6-4 и 7-6, за да се класира за финала и така стана най-младият, който побеждава четирима съперници от челната десетка на един турнир. 

„Да играеш на финал на такъв турнир е най-доброто, което може да ти се случи на рождения ден. Просто не мога да повярвам“ заяви Циципас, който днес навършва 20 години. В битката за титлата той ще срещне Рафаел Надал или Карен Хачанов. 

Преди да се срещне с Андерсън младият тенисист елиминира Доминик Тийм, Новак Джокович и Александър Зверев, а след победата над Андерсън си гарантира, че от понеделник ще бъде най-малко 15-и в световната ранглиста. 

Мачът срещу южноафриканеца бе много оспорван, но Циципас не допусна пробив в своите сервис-геймове, като измъкна тайбрека в третия сет с 9-7. Той пропусна два мачбола, спаси един с отличен бекхенд-уинър и взе мача при третата си възможност, след като Андерсън сбъртка.