Лидерът в световната ранглиста Рафаел Надал се отказа от участие в турнира по тенис от сериите "Мастърс" в Синсинати (САЩ), който ще се проведе между 13 и 19 август. 32-годишният испанец има проблеми със своята физическа форма и предпочита да не играе в надпреварата в щата Охайо.

"Съжалявам да обявя, че пропускам турнира в Синсинати тази година. Сега искам да се погрижа за моето тяло, няма друга причина за решението ми. Благодаря на организаторите, че разбират положението, в което се намирам", заяви испанският тенисист, който спечели 80-ата титла в своята кариера. Това се случи в Торонто след победа в два сета срещу Стефанос Циципас. 

Роджър Федерер ще бъде поставен под номер едно в схемата в Синсинаги след отказването на Надал. Турнирът в Охайо е подготовка за Откритото първенство на САЩ, което започва на 27 август в Ню Йорк. Отказването на Надал е добра новина за Григор Димитров, който има да защитава титлата си. Двамата бяха в една схема и можеха да се срещнат в 4-ия кръг. В потока на българина се намира и Новак Джокович.