Седемкратният шампион Роджър Федерер (Швейцария) и петкратният финалист Новак Джокович (Сърбия) се класираха за финала на турнира по тенис от сериите "Мастърс 1000" в Синсинати (САЩ) с награден фонд 5.669 милиона долара.

Федерер, който се стреми към рекордна осма титла в турнира, спечели първия сет срещу Давид Гофен (Белгия) със 7:6(3), но при 1:1 във втората част Гофен се отказа да продължи мача заради контузия на рамото.

Шампионът от "Уимбълдън" Новак Джокович победи номер 7 и шампион за 2016 година Марин Чилич (Хърватия) с 6;4, 3:6, 6:3 за 2:32 часа и за шести път ще играе на финала в Синсинати. Сърбинът няма спечелена титла до момента.

"Това е седмица на въртележка от мачове, прекъсвания и закъснения заради дъжд. Успях да спечеля последните си три мача сд трети сет. Много малко точки определиха кой ще бъде победител, но аз просто успях да го направя", заяви Джокович след мача.

Сърбинът загуби втория сет, но в третия поведе с 3:1. Чилич успя да изравни 3:3, но в осмия гейм отново загуби подаването си. Джокович поведе с 40:0 при свой сервис в деветия гейм и затвори срещата с втория си мачбол.

Федерер и Джокович са изиграли 45 мача един срещу друг. Сърбинът има една победа повече - 23 срещу 22 за швейцареца. За последно те се срещнаха на полуфиналите на Откритото първенство на Австралия през 2016 година, когато Джокович спечел с 6:1, 6:2, 3:6, 6:3.