Водачът в световната ранглиста по тенис Рафаел Надал (Испания) ще започне защитата на титлата си на Откритото първенство на САЩ в началото на следващата седмица срещу сънародника си Давид Ферер.

36-годишният Ферер е двукратен полуфиналист на "Флашинг Медоус" през 2007 и 2012 година.

Трикратният победител в Ню Йорк Надал през този сезон увеличи сметката си на 17 трофея от Големия шлем след триумфа си на "Ролан Гарос".

В най-горната четвърт на жребия се падна и номер 5 в схемата Кевин Андерсън (Южна Африка), като потенциално той може да срещне Надал на четвъртфиналите в повторение на миналогодишния мач за титлата. 

Андерсън, който започва срещу представителя на домакините Райън Харисън, през юли достигна до финала на "Уимбълдън".

Най-добрият български тенисист и осми поставен Григор Димитров е във втората четвърт, като ще стартира срещу шампиона от 2016 година Стан Вавринка (Швейцария), който участва с "уайлд кард" от организаторите. В тази четвърт е и победителят през 2009 година Хуан Мартин Дел Потро (Аржентина), който започва срещу квалификант.

Тук попадна и победителят през 2012 година Анди Мъри (Великобритания), който се завръща на корта след дълго лечение на контузия. В първия кръг той ще се изправи срещу австралиеца Джеймс Дъкуърт. Мъри може да срещне Дел Потро в третия кръг.

Водач в долната половина на схемата е петкратният шампион и номер 2 в схемата Роджър Федерер (Швейцария). Навършилият на 8 август 37 години Федерер ще играе в първия кръг срещу японеца Юичи Нишиока.

В най-долната четвърт е и победителят на "Уимбълдън" и шампион в Ню Йорк през 2011 и 2015 година Новак Джокович (Сърбия).

Джокович е шести в схемата и започва срещу унгареца Мартон Фучович, като потенциално може да срещне Федерер на четвъртфиналите. Двамата за последно се срещнаха на финала на турнира "Мастърс" в Синсинати по-рано през месеца и сърбинът спечели с 6:4, 6:4.

В долната половина е и номер 7 Марин Чилич (Хърватия), който триумфира на "Флашинг Медоус" през 2014 година. Той ще стартира срещу румънеца Мариус Копил.