Световният №1 и миналогодишен шампион Рафаел Надал премина без проблеми във втория кръг на US Open 2018.
 
На 32-годишния испанец дори не му се наложи да изиграе цял мач на старта на Откритото първенство на САЩ, тъй като сънародникът му - ветеранът Давид Ферер, не доигра срещата поради контузия в прасеца.
 
36-годишният Ферер се отказа при сет в полза на Рафа (3:6), макар че водеше във втората част с 4:3. 
 
В първия сет Надал направи пробив в третия гейм и го затвърди за аванс от 3:1. В деветия гейм носителят на 17 титли от “Големия шлем” отново спечели подаването на съперника си и затвори първата част. 
 
Вторият сет започна с размяна на пробиви, като първо такъв успя да направи Ферер. Давид Ферер дори поведе с 4:2, но след това Надал взе своя сервис-гейм на нула и противникът му прецени, че не може да продължи мача.
 
Любопитно за отбелязване е, че Ферер за първи път в кариерата си се отказва по време на мач в турнир от “Големия шлем”. Ветеранът има 208 изиграни мача в турнирите от “Шлема”. 
 
За Ферер това бе последно участие на турнир от “Големия шлем”.
 
Във втория кръг Надал ще играе с канадеца Васек Поспишил, който надигра Лукаш Лацко (Словакия) със 7:5, 6:3, 6:2. Първият поставен тенисист, който Рафа може да срещне в Ню Йорк тази година е руснакът Карен Хачанов (№27), който бе убедителен срещу испанеца Алберт Рамос-Винолас - 6:3, 6:2, 6:3.