Четирикратният шампион Новак Джокович (Сърбия) спечели епичен трисетов мач срещу швейцареца Роджър Федерер и се класира за финала на турнира от сериите "Мастърс" в Париж.

Поставеният под номер 2 Джокович надделя над третия в схемата Федерер със 7:6(6), 5:7, 7:6(3) след малко повече от три часа игра.

Сърбинът, който от понеделник се завръща на върха на световната ранглиста, не успя да пробие нито веднъж подаването на съперника, като пропусна всичките си 12 възможности за брейк, но показа по-здрави нерви в в ключовите разигравания в първата и в третата част.

Победителят в надпреварата през 2011 година Федерер, който завърши със 17 аса, пропусна сетбол при 6:5 точки в тайбрека на първата част, а след това измъкна втората с пробив в последния 12-и гейма в нея. В тайбрека на третия сет Джокович дръпна с 5:1 точки и това се оказа решаващо.

За трофея сърбинът, който е в серия от 22 поредни победи, ще играе утре срещу Карен Хачанов (Русия). Хачанов достигна до първия си финал в сериите "Мастърс" след успех над Доминик Тийм (Австрия) с 6:4, 6:1 по-рано днес.