Още по темата

 

Руснакът Даниил Медведев се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис в София с награден фонд 524340 евро.

Поставеният под номер 3 Медведев пласира 8 аса и обърна холандеца Робин Хаасе с 5:7, 6:2, 6:2 за 95 минути при дебюта си в зала "Арена Армеец".

22-годишният московчанин проби за 5:4 и сервираше за първия сет, но допусна брейк, а това го изнерви, руснакът допусна няколко грешки, а Хаасе се възползва, за да реализира пълен обрат.

Медведев бързо се успокои и още в началото на втората част проби, а след това направи и нов пробив за 5:2 по пътя си към изравняване на резултата.

Той продължи да доминира и в третия сет, който се разви по идентичен начин с втория, а с това руснакът стигна до крайната победа. 

"Не се чувствах много добре, не играх на ниво, особено в края на първия сет. Допуснах да ме пробие, когато сервирах за сета, след което се ядосах, това ми повлия и той се възползва, за да направи обрат. Радвам се, че след това бързо се завърнах. Взех следващите две части с по 6:2, а да го направиш срещу Хаасе не е лесно. Първите мачове обикновено за трудни, но победите винаги дават увереност", коментира 16-ият в световната ранглиста Медведев.

На четвъртфиналите той ще срещне словака Мартин Клижан.