Водачът в световната ранглиста по тенис Новак Джокович отпадна на четвъртфиналите на турнира на клей от сериите "Мастърс" в Монте Карло с награден фонд 5,2 милиона евро. Сърбинът загуби с 3:6, 6:4, 2:6 от руснака Даниил Медведев, за когото това ще бъде първо участие на полуфинал на турнир от толкова висока категория.

Медведев започна по-добре мача и направи пробив още в първия гейм, като със стабилна игра на собствен сервис не позволи на Джокович да го върне и след 39 минути игра десетият в схемата на турнира поведе със сет.

Джокович показа доста по-добра игра във втория сет. Сърбинът реализира пробив за 2:1 гейма и сравнително безпроблемно изравни резултатът в сетовете.

В началото на третия сет двамата си размениха по едно спечелено подаване, след което изведнъж грешките в играта на Джокович се увеличиха значително. Това позволи на Медведев да спечели 4 последователни гейма и да поведе с 5:1, а след нова размяна на пробиви бе фиксирано и крайното 6:2.

На полуфиналите Медведев ще играе с друг сърбин - Душан Лайович, който се наложи с 6:4, 7:5 над италианеца Лоренцо Сонего.

За Лайович това също ще бъде първи полуфинал от турнир "Мастърс".

По-късно днес са другите два четвъртфинални мача от турнира, противопоставащия защитаващия титлата си Рафаел Надал на аржентина Гидо Пея и италианеца Фабио Фонини на хърватина Борна Чорич.