Дъжд прекъсна двубоя на Григор Димитров с чилиеца Николас Хари от третия кръг на турнира на червени кортове в Барселона. Играта беше спряна при резултат 6:2, 4:6, 3:2 в полза на българския тенисист. Решаващият трети сет върви без пробиви.

Димитров започна лошо мача и допусна пробив още в първия гейм. Той спечели първите две разигравания, но след това направи поредица от грешки и загуби четири последователни точки.

Още в следващия гейм обаче българският тенисист си осигури две възможности за връщане на пробива и реализира първата след форхенд в аут на съперника - 1:1.

Димитров постепенно започна да взима надмощие на корта. Хари взе второто си подаване за 2:1, но бившият №3 в света отговори по чудесен начин, като спечели пет поредни гейма, а с това и първия сет с 6:2 след 20 минути игра.

Втората част отново започна с пробив в подаването на Димитров. Този път обаче българинът не успя да навакса бързо изоставането си. Хари измъкна няколко трудни сервис гейма, а при 4:3 дори спаси точка за пробив, за да удържи предимството си.

Димитров показа нервност след пропусната възможност. Сервирайки за оставане в сета, той изостана с 0:40 и подари три поредни сетбола на Хари, пише "Дневник". Българинът спаси и трите, но след форхенд в мрежата даде четвърти шанс на чилиеца.

И този път 43-ият в световната ранглиста се измъкна, след което с два добри сервира обърна гейма. Хари обаче не трепна, сервирайки за влизане в трети сет при 5:4.

Решаващата част започна добре за сервиращите, които без особени проблеми взеха първите пет гейма. Двамата вкарваха висок процент от първите си сервиси и не дадоха шанс за пробив на противника до 3:2 за Димитров, когато над корта заваля.