Новак Джокович се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на Франция по тенис. Сърбинът спечели с лекота срещу Ян-Ленард Щруф с 6:3, 6:2, 6:2 и записа 25-а поредна победа на турнири от Големия шлем.

Джокович написа поредната славна страница в кариерата си, като стана първият тенисист с десет поредни класирания на четвъртфиналите на "Ролан Гарос". Дори неизменният фаворит на клей Рафаел Надал не може да се похвали с подобно постижение.

Новак Джокович спечели последните три титли от шлема след "Уимбълдън" и Ю Ес оупън през миналата година и Откритото първенство на Австралия през януари и преследва четвърта поредна титла от шлема.

Световният номер 1 записа 6 аса и направи 5 пробива, като приключи мача за час и 36 минути игра.

В спор за място на полуфиналите Джокович ще срещне победителя от мача между Фабио Фонини (Италия) и Александър Зверев (Германия).

Значително повече емоции изживяха зрителите на мача от четвъртия кръг между Кей Нишикори и Беноа Пер. Двамата доиграха днес срещата, която снощи бе прекратена заради настъпващата тъмнина.

Седмият в схемата японец имаше аванс от снощи и водеше с 2:1 сета - 6:2, 6:7(8), 6:2.

При подновяването на играта днес Нишикори имаше два мачбола в четвъртия сет в тайбрека, но Пер успя да измъкне сета след 10:8.

Вдъхновен от публиката Беноа Пер си повярва и поведе с 4:1 в решителния пети сет, но Нишикори успя да намери отново своя ритъм и да спечели със 7:5, а с това и мача след близо четири часа игра. 

С победата Нишикори си осигури мач на четвъртфиналите срещу миналогодишния шампион Рафаел Надал.