Бившият световен №1 и легенда на британския тенис Анди Мъри ще направи сензационно завръщане на корта по време на турнира по двойки в Куинс Клъб по-късно този месец.

32-годишният носител на три титли от Големия шлем не е играл в професионален мач от януари насам, когато участва на Australian Open. След загубата си от Роберто Баутиса-Агут тогава шотландецът направи емоционална пресконференция и заяви, че заради проблеми с бедрото може да сложи край на кариерата си.

Малко след турнира в Австралия Мъри претърпя операция на бедрото, сменяйки си тазобедрената става, а след това премина през рехабилитация. Никой в историята на спорта не се е завръщал на професионално ниво след подобен тип операция.

Партньор на Мъри на двойките в Куинс ще бъде испанеца Фелисиано Лопес. 37-годишният тенисист веднага се е съгласил да играе с британеца, а полският журналист Михал Самулски потвърди новината в Twitter за участието на Мъри в подгряващия Уимбълдън турнир.

Самият Анди Мъри публикува в социалните мрежи как изпълнява сервис на тренировъчните кортове на Уимбълдън. Феновете му пък са във възторг и очакват Мъри да събере опит в надпреварата на двойки и да пригоди тялото си към по-тежки натоварвания за мачове на сингъл.