Големите съперници в тениса Рафаел Надал и Роджър Федерер отново ще се срещнат, този път на полуфинал на „Ролан Гарос“. 

Те спечелиха днешните си двубои от 1/4финалите, които бяха прекъснати заради дъжд. Испанецът нямаше проблеми срещу Кей Нишикори и го победи с 6-1, 6-1 и 6-3, докато Маестрото се потруди доста преди да надвие сънародника си Стан Вавринка след 7-6 (4), 4.6, 7-6 (5), 6-4. 

За Рафа това ще бъде 12-и полуфинал в Париж, където имат баланс 91-2. Той влиза като фаворит в мача срещу Федерер, след като води в преките им сблъсъци с 23-15, а на клей очаквано предимството му е впечатляващо – 13-2. 

„За мен е огромно удоволствие да се върна на „Ролан Гарос“, а след като отново играя на клей то е, за да се срещна с Рафа“ заяви Федерер, който има показатели 3-9 в мачовете срещу Надал на турнирите от Големия Шлем.

Швейцарецът все пак стигна до титлата в Париж през 2009, когато Надал неочаквано отпадна от Робин Сьодерлинг на 1/8финалите. Срещу Вавринка той се оказа по-прецизен във важните точки, а и след прекъсването запази нивото на играта си, за да спечели. Федерер често излизаше на мрежата (60 пъти) и имаше цели 18 възможности за пробив, от които обаче оползотвори само 2.