Григор Димитров иска да бъде запомнен като шампион в турнир от "Големия шлем", заяви българинът пред "TennisWorld". В момента Гришо се подготвя за участието си на турнира на трева в "Куинс Клъб" в Лондон, където преди 5 години триумфира с трофея.

"Определено искам да оставя следа. Със сигурност искам да бъде запомнен с добри резултати и като шампион в Големия шлем", заяви Григор Димитров.

Попитан с коя легенда от миналото би искал да играе, Димитров посочи имената на Бьорн Борг и Джон Макенроу. При дамите, Гришо отличи Щефи Граф, и добави, че "притежава общо взето всичко", като открои нейния бекхенд слайс, движението й по корта и форхенда.

"Не зная кои предимства да отлича при себе си. Бих искал да кажа някои от ударите ми, но мисля, че е важно също как използваш тялото си, как се движиш по корта и колко си ловък на корта. Важно е да преследваш различни топки, да взимаш верните решения. Бих казал, че тялото ми е най-ценният ми актив, защото когато излезем на корта, въпреки че психиката е много важна в играта, трябва да се осланяш на твоята физика", завърши първата ракета на България.