Григор Димитров даде интервю за официалния сайт на Асоциацията на професионалните тенис играчи (ATP) преди началото на участието си в традиционния турнир в „Куинс Клъб”.
 
28-годишният хасковлия вече години наред стартира сезона си на трева именно в Лондон, където дори стана шампион през 2014 година. 45-ият в света българин не скри, че се вълнува от поредното участие в „Куинс Клъб”, и изрази надежди за добро представяне. В първи кръг Димитров не беше сред поставените и това му отреди мач срещу №8 в основната схема Феликс Оже-Алиасим (Канада).
 
„Пожелавам си, предвид последните няколко месеца, отново да мога да кажа, че се връщам към формата, която търсех. Вълнувам се. Всеки път, когато сезонът на трева наближи, е вълнуващо. Пристигнах тук малко по-рано с цел да се подготвя. Ще карам мач за мач, ще опитам да играя добър тенис. Във физическо отношение се чувствам по-добре, затова ще опитам да използвам това като преимущество”, коментира Димитров.
 
„Участвам в Куинс Клъб, откакто се помня, откакто станах професионален тенисист. Винаги идват много хора тук, атмосферата е страхотна. Това е да играеш на тревен корт – опитваше да извлечеш максимума всеки ден. Времето през последните дни беше малко тежко, но всяка минута, която успях да прекарам на корта, означава много за мен”, допълни Гришо.
 
„Абсолютно имах нужда от мачове като тези срещу Марин Чилич и Станислас Вавринка на „Ролан Гарос”. Особено от този срещу Марин – излязох да играя, знаейки че вече имах доста часове на корта зад гърба си. Всъщност бях малко уморен, защото преди това не бях играл чак толкова много мачове. Тренирах много, да, но това беше различно – трябваше да натисна в двубой срещу толкова качествен играч. Да спечеля значеше много за мен. Срещу Стан имах доста възможности, но просто нещата не се развиха по мой вкус. Трябва да продължа с преследването на резултатите и те ще се върнат”, убеден е хасковлията.
 
„Познавам се със Щепанек от известно време и имах нужда от нещо неортодоксално в сравнение с това, към което бях свикнал. Просто исках отново да яхна коня, образно казано. Исках да се върна към корените си, към това, на което съм способен и в което съм добър. С Радек просто бяхме на една вълна и скоро започнахме да работим по елементи, които, надявам се, че ще можем да вкараме в мачовете”, завърши Димитров.