Водачът в световната ранглиста Новак Джокович (Сърбия) започна успешно защитата на титлата си на Откритото първенство на Великобритания по тенис. Четирикратният шампион Джокович пласира 12 аса и надделя над опитния германец Филип Колшрайбер с 6:3, 7:5, 6:3 за малко повече от два часа.

32-годишният белградчанин навакса ранни пробиви пасив в първите два сета, а в третата част той стигна до крайната победа със серия от четири поредни гейма. Джокович завърши с 37 печеливши удара срещу 22 на съперника.

Във втория кръг той ще играе срещу Денис Кудла (САЩ), който се наложи категорично над Малек Джазири с 6:4, 6:1, 6:3 за 100 минути, след като не даде нито един шанс за брейк на съперника си.

Натурализираният украинец Кудла, осминафиналист на "Уимбълдън" през 2015 година, спечели първия сет след единствен пробив за 4:3, след което направи серия от девет поредни гейма, за да вземе втората част и да поведе с 3:0 в третата по пътя си към успеха.

Джазири отпадна в първия кръг за шеста поредна година, като остана само с една победа в седемте си участия от 2012 година насам.